Projektek

Termelési kapacitás és arculat fejlesztés a VSZM Kft-nél

Kedvezményezett: Villamosszigetelő és Műanyaggyár Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.7-19-2020-00019

Szerződött támogatási összege: 327 684 150 Ft

Támogatás mértéke: 45,00%

Projekt célja a VSZM Kft. termelési kapacitásának és egyedi gyártási képesség növelése, valamint a weboldal és a marketing anyagok arculati megújítása.
Eszközbeszerzés keretében a vállalat két egyedi gyártósor beszerzését valósította meg. A kábelipari gyártósor a vállalkozás árbevételének nagy részét kitevő kábelipari termékek gyártásának kapacitás bővítését, míg a spirálcső gyártósor villanyszerelési kábelek vezetésére szolgáló spirálcső gyártását teszi lehetővé. Magyarországon jellemzően importból külföldi beszállítók látják el a piacot. A spirálcső gyártás beindításával a hazai igény kielégítésére termékgyártás, termékválaszték bővítés valósul meg.

A két új gyártósorból eredő kapacitásbővítés szükségessé teszi kiszolgáló berendezések beszerzését, mint kompresszor sűrített levegő előállításához, víztisztító berendezés a gépek működéséhez megfelelő vízminőség biztosítására.

Infrastruktúrális beruházás keretében elektromos elosztó szekrény kiépítése valósult meg a növekvő elektromos energia igény ellátása érdekében.

Tanácsadási tevékenység során a jelenlegi weboldal és marketing anayagok arculati megújítása valósult meg, melyek segítik a munkavállalói toborzást és az értékesítési tevékenységét.

Projekt befejezési dátuma: 2022.06.30

Napelemes rendszer telepítése a VSZM Kft. telephelyén

Kedvezményezett: Villamosszigetelő és Műanyaggyár Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító száma: GINOP-4.1.4-19-2020-00729

Szerződött támogatási összege: 63 646 456 Ft

Támogatás mértéke: 55,00%

Fejlesztés célja, hogy a nagy múltra visszatekintő Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft. műanyaggyártás tevékenységét szolgáló siófoki üzem épületének, valamint a termelésben működő gyártó gépek villamos energia igényének egy részét kiszolgálja a telepítésre kerülő napelemes rendszer. A beruházással az összes villamos energia szükséglet 41%-a kerül kiváltásra, mely eredményként csökken az energia felhasználás, az energia költség, valamint társadalmi hatás szempontjából a környezetünkre káros üvegházhatású gázok kibocsátása.

A napelemes rendszer összteljesítménye 414 kWp, az inverter összteljesítménye 350 kVA. A napelemes kiserőműnként telepítésre kerülő rendszer részeként a legújabb technológiával készült Sunrise napelem modulok és Huawei inverterek kerülnek beépítésre. Az Inverterekből Smart logger segítségével naprakész adatokat tudunk kigyűjteni a napelemes rendszer villamos áram termeléséről, a megtakarított villamos energia mértékéről.

A fejlesztés hatására 2463,73 GJ/év primer energia felhasználás és 343,23 tonna / év üvegházhatású gázok kiocsátásának csökkenése érhető el, míg a megújuló energiaforrásból elállított energia mennyisége 1642,49 GJ/év.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.07.31

Halogénmentes fokozottan égésgátolt termékfejlesztés

Kedvezményezett: Villamosszigetelő és Műanyaggyár Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.2-8-1-4-16-2017-00070

Szerződött támogatási összege: 499 858 568 Ft

Támogatás mértéke: 45,00%

Projekt eredményeként megvalósul:

  • a halogénmentes, fokozottan égésgátolt alapanyag kifejlesztése extrudálásra, villamos védőcsövek és vezetékcsatornák gyártására,
  • a kifejlesztett alapanyag gyártási technológiájának és gyártó berendezésének kialakítása,
  • a halogénmentes és fokozottan égésgátolt villamos védőcsövek és vezetékcsatornák prototípusának
  • halogénmentes, fokozottan égésgátolt, többrétegű villamos védőcsövek kifejlesztése.

A fejlesztés megoldást nyújt

  • a halogénmentes termékek iránti igények növekedésének kiszolgálására,
  • az esetleges tüzek okozta károk csökkentésére a tűzoltási körülmények feltételeinek javítására a halogénmentes, fokozottan égésgátolt építési termékek alkalmazásával (villamos és informatikai hálózatok részeként),
  • a növekvő tűzvédelmi követelmények teljesítéséhez az eddigieknél magasabb minőségű termékek kifejlesztése által.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2021.05.12

Termelési kapacitás bővítése a VSZM Kft.-nél

Pályázó: Villamosszigetelő és Műanyaggyár Korlátolt Felelősségű Társaság

Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.1-15-2015-00279

Projekt összes költsége: 539 476 374 Ft

Elnyert támogatás: 269 738 187 Ft

Támogatás mértéke: 49,99%

A projekt befejezési dátuma: 2017.09.01

A telepített gyártósorok a piaci igényeknek megfelelően jelentős kapacitásbővítést eredményeztek a vállalkozás számára, aminek eredményeképpen a megnövekedett piaci igények közel 20-30%-os növekedése ellenére a vevők kiszolgálása zökkenőmentesen az elvárt minőségben és mennyiségben történhet.

Ugrás az oldal tetejére