Tevékenységünk

A VSZM Kft. rövid bemutatása

A Villamosszigetelő és Műanyaggyár Kft., általánosan használt rövidítéssel a VSZM Kft. nagy múltra visszatekintő műanyag-feldolgozó vállalat. Az 1883-ban alapított társaság, illetve annak jogelődjei jelentős szerepet játszottak a magyar műanyag-feldolgozó- és villamosiparban. A számos fejlődési fázison átesett vállalat az utóbbi évtizedekben a gép- és villamos-, építő- és járműipari műanyagalkatrész ellátásra szakosodott, és e háttéripar folytán rendkívül széles termékskálán, igen szerteágazó technológiai tevékenységet folytatott. A megváltozott gazdasági környezet hatására a vállalat fokozatosan átalakult, üzemmérete csökkent. A vidéki gyárak önállóságával, technológiai módosításokkal és nem utolsósorban a privatizációs folyamatok végbemenetelével alakult ki a mostani VSZM Kft., mint az egykori Villamosszigetelő- és Műanyaggyár jogutódja.

A VSZM Kft. jelenleg két termelőterületből és az azokat kiszolgáló, irányító egységekből áll. A foglalkoztatottak száma 90 fő.

A legjelentősebb tevékenység a különféle extrudált termékek, csövek, profilok gyártása, amelyek a villamosiparban, az építőiparban, valamint a távközlésben alkalmazhatók igen széleskörűen. A vállalat az MSZ EN ISO 9001 szerinti minőségbiztosítási rendszerben dolgozik, rendelkezik az ezt igazoló TÜV-CERT tanúsítvánnyal. A termékek kivétel nélkül rendelkeznek az előírt minősítő okiratokkal, és megfelelnek a termékszabványok előírásainak. A megfelelő minőségű termékgyártásra garanciát ad a vállalatnál alkalmazott minőségellenőrző és minőségbiztosítási rendszer. A minőségbiztosítási munka jól felszerelt laboratóriumokra támaszkodik, ahol rendelkezésre állnak a műanyag alapanyagok és műanyag termékek vizsgálatára alkalmas reológiai, mechanikai, termikus és villamos tulajdonságokat vizsgáló műszerek, berendezések.

A második termékcsoportot a műgyanta alapú szigetelő öntvények, tám- és átvezető szigetelők képezik. A porcelán- és üveg szigetelők helyett országszerte egyre szélesebb körben alkalmazzák számos előnyös tulajdonságuk miatt, mint például a jobb mechanikai és villamos jellemzők, hosszabb élettartam, kisebb súly és helyigény. Felhasználhatók biztosítóaljzatokhoz, gyűjtősínekhez, elosztó és kapcsolószekrényekhez stb. A műanyag öntvényeket rendelői igények alapján különböző méret és formai kialakítással képes a VSZM Kft. előállítani, mind beltéri, mind kültéri anyagrendszer felhasználásával a tám- és átvezető szigetelőkön túlmenően is.

A termékeket nagyobb tételekben a VSZM Kft. forgalmazza, a kisfogyasztók igényeit a telephelyen működő Hydro-Therm Kft. boltja elégíti ki.

Vállalkozásunk, a megújult és átalakult VSZM Kft. a cég több mint egy évszázad alatt megszerzett hírnevéhez méltó minőséggel és megbízhatósággal várja kedves ügyfeleinek érdeklődését, és termékeivel, alkalmazástechnikai szolgáltatásaival az Önök érdekeit kívánja szolgálni.

Ugrás az oldal tetejére